Håp eller katastrofe kommer til Trøndelag

Et møte mellom litteratur og vitenskap, om klimaendringer og jordas framtid. Nå i Januar 2019 er det Vidergående skoler i Namsos, Vikna, Grong, Nærøy og Steinkjer som får besøk. 

 

Forfatter Sigbjørn Mostue møter tidligere FN-direktør for klima Svein Tveitdal, hvor vi med utgangspunkt i den prisbelønnede dystopi-trilogien I morgen er alt mørkt kommer inn på de kolossale utfordringene verden – og dermed også dagens ungdommer – står overfor. Etter opplesning fra bøkene, følger en innføring i konsekvensene av global oppvarming, samt utryddelse av dyrearter og en befolkningsvekst ute av kontroll. Mostue og Tveitdal invitererer elevene til diskusjon til slutt.

Hvor realistisk er scenariet i serien, sett i et klimaperspektiv? Hva skjer med kloden vår viss vi ikke greier å nå målet med maks 2% økning global oppvarming? Hva skjer med kloden vår viss gjennomsnittstemperaturen øker med 3%? Kan sivilisasjonssammenbruddet i I morgen er alt mørkt bli virkelighet? Hva kan en vanlig norsk ungdom gjøre for at det ikke skal bli det? Hvordan kan de påvirke sin egen og kommende generasjoners framtid? Gjennom litteratur og vitenskap ønsker Mostue og Tveitdal å skape bevissthet og engasjement. Hvem vet? Kanskje noen som sitter i et norsk klasserom i 2018 blir blant dem som kanskje kommer til å redde verden?

I Januar 2019 er det vidergående skoler i Trøndelag som får besøk av duoen.

Mer om denne turnéen / foredragsserien 

Turnéplan Videregående Skoler i Trøndelag

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *